Gratis verzending vanaf €75     Levering 2-3 werkdagen     Made With Love, Powered by Nature 🍃

Verzenden & Retourneren

Verzenden

PostNL
Pure Yasmine bezorgt jouw pakket via PostNL. Wij hanteren de actuele verzendtarieven van PostNL. De verzendkosten worden berekend op basis van het gewicht en bestemming. De uiteindelijke kosten voor verzending worden weergegeven bij het afrekenen.

Voor bestellingen vanaf €75,- berekenen wij geen verzendkosten. Dit geldt alleen voor bestellingen binnen Nederland.

Verzendkosten
Nederland: v.a. €6,75
België: v.a. €9,30
Denemarken: v.a. €9,30
Duitsland: v.a. €9,30
Frankrijk: v.a. €9,30
Italië: v.a. €9,30
Luxemburg: v.a. €9,30
Noorwegen: v.a. €12,00
Oostenrijk: v.a. €9,30
Portugal: v.a. €12,00
Spanje: v.a. €9,30
Verenigd Koninkrijk: v.a. €12,00
Verenigde Arabische Emiraten: v.a. €23,00
Zweden: v.a. €9,30

Levertijd
Wegens versheidsgarantie, varieert de levertijd. Wij leveren 2 keer in de week. Omdat wij alle producten met de grootste zorg bereiden en versheid willen garanderen, starten wij pas met het ontwikkelen van de formule wanneer een bestelling is binnengekomen. Op deze manier profiteer je het beste van onze producten. Dit draagt ertoe dat wij niet direct onze producten kunnen verzenden omdat deze nóg ontwikkeld moeten worden.

Bezorgen in het buitenland
Voor bezorging in het buitenland gelden afwijkende tarieven en levertijden. Hoe lang je pakket onderweg is, verschilt per bestemming. Bekijk hier de lijst met bestemmingen en een indicatie van de levertijden.

Bevestiging per e-mail
Heb je je gegevens ingevuld en de bestelling geplaatst? Dan ontvang je kort daarna een bevestigingsmail van je bestelling. Bewaar je bestelnummer goed, zodat we je direct kunnen helpen als je vragen hebt.

Verzendbevestiging
Je ontvangt een e-mail wanneer je bestelling wordt verzonden.

Track & Trace
Nadat de bestelling is aangemeld bij PostNL, zul je een e-mail ontvangen met een persoonlijk Track & Trace nummer. Hiermee kun je de bestelling volgen via PostNL. We willen jou vragen om er rekening mee te houden dat het tot 24 uur kan duren, na ontvangst van het Track & Trace nummer, voordat dit nummer te traceren is.

Tip: Download de PostNL-app, dan ontvang je van PostNL automatisch een melding.

Ontvanger niet aanwezig
Als je niet thuis bent dan laat de bezorger een kaartje met instructies achter. Indien het bezorgadres een bedrijf betreft zal de bezorger het pakket bij een collega of bijvoorbeeld de receptie afleveren.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?
Het is niet mogelijk om je bestelling af te halen.

Bestelling niet ontvangen
Het komt zelden voor dat een bestelling niet geleverd wordt. Toch kan dit in enkele gevallen gebeuren. Je kunt contact opnemen met PostNL, d.m.v. Track & Trace kunnen zij kijken waar het pakket is. Kom je er niet uit? Stuur dan een mail naar hello@pureyasmine.com. Wij zullen er alles aan doen om dit op te lossen.

Retourneren

Je aankoop retourneren
Vanaf het moment dat je je aankoop in huis hebt, heb je recht op 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen moet je ons laten weten dat je het product wil retourneren. Dit doe je door een mail te sturen naar hello@pureyasmine.com met als titel RETOUR + jouw bestelnummer (die in de bevestigingsmail staat). Na onze bevestiging kan je het pakketje naar ons terug sturen.

Let op: je kunt alléén fysieke producten retourneren zoals je deze van ons hebt ontvangen. Dat betekent dat de producten ongeopend, onbeschadigd en ongebruikt zijn. Producten die speciaal voor jou geproduceerd zijn, worden niet door ons retour genomen.

Meer hierover lees je in onze algemene voorwaarden.

Service & Contact

Chat met ons

We staan klaar om je vragen te beantwoorden.

Stuur ons een e-mail

We beantwoorden je e-mail zo snel mogelijk.

Bijwerken van …
  • Geen producten in je winkelmand.